Varför göra det så onödigt svårt?

Ikväll är det dags för den omskrivna landskampen mot Brasilien. En av Aftonbladets artiklar för dagen lyder "Det här är blågults krisplan". Krisplanen handlar om att det är tre spelare i kvällens match som måste lyckas, tur att vi inte sätter någon press på dem. De tre det handlar om är Anders Svensson i rollen som defensiv mittfältare, Mikael Nilsson som vänsterback och Fredrik Stoor som högerback.


Anledningen till att dessa tre måste lyckas är att Erik Edman och Tobias Linderoth är skadade. Edman har under de senaste åren varit Lagerbäcks enda alternativ som vänsterback i matcher som faktiskt gäller någonting. Kan ta EM i Portugal som exempel då han tog med tre högerbackar + Mikael Nilsson men bara en vänsterback i form av Erik Edman. En något skev uttagning om ni frågar mig. Linderoth har varit skadad en längre period och är på väg tillbaka. Det är dock osäkert om den lille giganten kommer att kunna spela under EM. Vår mittfältsgeneral och vår vänsterback är otroliga förluster - för vi har inga ersättare.


Det som förvånar mig med kvällens krisplan är varför Lagerbäck ska göra det hela så svårt. Svensson som går rakt in på Linderoths plats är en enkel lösning. Speciellt med tanke på att herr Lagerbäck då slipper problemet Anders eller Kim. Lösningen med Mikael Nilsson som vänsterback är däremot långtifrån enkel. För att Nilsson ska kunna spela vänsterback måste vi hitta någon som kan gå in och ta högerbacksplatsen istället för honom.


Varför inte bara låta Nilsson spela på samma position i två mästerskap i rad och sätta in en van vänsterback istället? Det är ju synd om stackars Nilsson som är Lagerbäcks egen utfyllnad och allt-i-allo. All heder åt killen som alltid ger allt, trots att han aldrig får spela på samma plats två matcher i rad...


Jag vet att ämnet skrevs om redan i gårdagens inlägg men med tanke på Aftonbladets artikel tyckte jag det var värt att ta upp det en gång till.

Vad tycker du om krisplanen? Rätt eller fel?


Kommentarer
Postat av: Goran

Det är klart att Stoor ska spela högerback och ingen annanstans. Problemet står sig om vem som ska ta den andra sidan? Edman är borta så vi har andra gossar som kan spela där: Micke Nilsson, Behrang Safari, Micke Dorsin och Niclas Alexandersson. Ett annat problem är att de nyss nämnda spelarna inte duger. Nilsson eller Alex hade varit mitt val tack vare deras erfarenheter.

2008-03-27 @ 14:53:49
URL: http://ottifemma.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0