Supercupen

I lördags spelades Supercupen. Matchen mellan fjolårets serie- och cupsegrare, alltså var det IFK Göteborg som tog sig an Kalmar FF på Ullevi. Det var årets första titelmatch och det var en riktig tävlingsmatch i det vimmel av träningsmatcher som pågår en vecka förre avsparken i årets allsvenska. Klart att spelarna tyckte att det var kul. Alla vill vinna titlar och alla vill spela riktiga matcher som betyder något - men vart var då publiken?

En match mellan två av Sveriges bästa lag borde dra publik. En match med en pokal i potten borde dra publik. En match med tävlingskaraktär som en liten smygstart till allsvenskan borde dra publik. Varför gjorde den inte det då?

En anledning är givetvis vädret. Det finns många som tycker att det är bekvämare att sitta hemma i värmen och se matchen på teve istället när det är lite kallt ute. En annan anledning tror jag är marknadsföringen. De enda ställen som jag har sett eller hört talas om matchen är TV4s reklam, lagens egna hemsidor och en liten logga på förbundets hemsida. Alldeles för dåligt. Speciellt när det inte är klubbarna som ligger bakom arrangemanget, utan ansvaret ligger hos förbundet.

Ett spektakel som Supercupen skulle kunna bli riktigt bra men om det ska bli det krävs det hårt jobb de första åren. Det gäller att lyckas både promota och få det till en folkfest. Först och främst får det marknadsföras hos de bägge lagens supportrar, så att det kan bli lite stämning på arenan. Sen måste det givetvis synas ordentligt i den stad där matchen spelas. Det finns ju mycket folk som inte tillhör lagets supportrar men som ändå uppskattar fotbollen. En annan sak som är viktig för förbundet att tänka på är hur själva arrangemanget genomförs. Det räcker inte med en match, det krävs ett ordentligt arrangemang runt arenan.

En Supercup ska innebär fest både på och utanför arenan. Jobbar förbundet lite hårdare på detta är jag säker på att Supercupen har potential att bli det.

Vad tror du?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0