Såhär slutar Champions League - enligt oss


image5


Champions League är nu lottat. Kvarts- och semifinal trädet blev färdigt tidigare under dagen. Hur tidigt den blev färdig debatteras det om. Vissa hävdar att lottningen var riggad andra påstår att riggning är totalt omöjlig.
Sanningen? Den får vi nog aldrig veta.

Vad vi däremot vet är att Arsenal och Liverpool möts i den första kvartsfinalen. Tre gånger på åtta dagar kommer de engelska giganterna att mötas. Ett möte som den engelska pressen redan har utnämnt till "Battle of England". Wenger har övertag på Benitez inför matcherna men som de flesta vet är Benitez en man som vet hur han ska få sina mannar att leverera i Europa.
Ett tufft möte som kan gå hur som helst men efter Arsenals fina prestation mot Milan känns det ändå som att det är lite fördel Arsenal.

I kvartsfinal nummer två möts Roma och Manchester United - igen. Frågan är vad Roma tycker om den lottningen. För nästan ett år sen blev de förnedrade på Old Trafford då Fergusons mannar segrade med 7-1. Kommer det att bli revansch för Totti och hans mannar eller blir det ytterligare en romersk slakt?
Som ni ser i schemat ovan tror vi på det sistnämnda. Kanske inte slakt men det känns som att Manchester kommer att gå segrande ur detta möte.

Kvartsfinal tre är det Schalke 04 som tar emot Barcelona. Ett Barcelona som saknar sin egen Maradona - Leo Messi. Trots detta så känns det som fördel för spanjorerna. De har mer internationell erfarenhet än sina motståndare. Ett Schalke som faktiskt aldrig tidigare har nått så här långt i Champions League.

Den sista kvartsfinalen innehåller det fjärde Engelska laget - Chelsea. Ett Chelsea som än en gång får ta sig ner till medelhavet, denna gång för att möta det turkiska laget Fenerbache. Det är svårt att möta turkiska lag på deras hemmaplan men det är långt ifrån omöjligt att komma därifrån med en seger. Detta är till exempel Helsingborg bevis på då de tidigare under säsongen vann över Galatasaray i Turkiet.
Klar fördel Chelsea gör att tipset här känns ganska självklart. Fenerbache står för en oerhörd prestation om de klarar av att slå ut Abrahmovitjs Chelsea.

Semifinalerna efter detta tips blir alltså ännu ett "Battle of England" och till och med ett Londonderby mellan Arsenal och Chelsea. I den andra tror vi att Manchester United kommer att få möta Barcelona.

Londonderbyt kan gå precis hursomhelst men då Wenger har mer internationell rutin och ett yngre och hungrigare lag ligger tipset här på att Arsenal är de som tar sig hela vägen.

Semifinal nummer två känns det som att fördelen ligger hos Manchester United. Anledningen är att Barcelona saknar Leo Messi och sir Alex längtar efter en stor titel i Europa.

FINALEN: Spelas i Moskva men den kommer enligt vårt tips att ha stora Engelska influenser. Det blir nämligen det tredje "Battle of England" i Champions League och det tredje för Arsenal. Både Manchester United och Arsenal slåss i toppen av Premier League och gissningsvis så drömmer både sir Alex och Arsene Wenger om en dubbel. Ännu en match som kan gå hur som helst. Hur det ser ut i ligan kommer givetvis att påverka utgången av denna matchen men om det ska tippas redan nu så ligger tipset på Arsenal. Det unga artilleriet vill ha revansch för finalen 05/06 då de förlorade med 2-1 mot Barcelona.

Hur som helst - Champions League enligt vårt tips kommer att bli en Engelsk fest!

Håller du med eller tycker du helt tvärtom?! Kommentera gärna.

Kommentarer
Postat av: KS&JJ

Snygg blogg KS tyckte det var mycket intressant.

2008-03-15 @ 00:25:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0