Om 24 timmar kan det vara avgjort

SM-guld. Känslan att få lyfta bucklan i luften till publikens jubel. Den där obligatoriska champagneduschen. Det är det som spelarna i hockeyns slutspel just nu kämpar hårt om.


Efter kvällens resultat står det klart att de regerande mästarna Modo fortfarande har en liten chans att ta sig vidare. Timrå ledde med 3-0 i matcher och kunde idag blivit klara för semifinal, men Modos veteraner ville annorlunda. De fick känna på segerns sötma förra året och vill givetvis upprepa detta men för att de ska lyckas med detta krävs det att de "gör en Edsbyn" och vinner alla återstående matcher. Skulle de klara av det vore de nästan värda bragdguldet.


I Cloetta Center kunde inte Djurgården rå på hemmalaget Linköping. Det var när Linköpings Niklas Persson satte pucken i tom kasse som ridån gick ner för stockholmarna för denna gång. Årets seriesegrare HV71 däremot kunde tacka sin egen LIV-räddare för att ha hållit nollan och hjälpt HV till ännu en seger över Skellefteå.


Alla de nämnda matcherna kan avgöras redan i. Det är Timrå, Linköping och HV som leder med 3-1 i matcher. Frågan är vad de själva föredrar egentligen.

Vill lagen hålla uppe matchtempot inför semifinalserien eller vill de vila? Tidigare år har de första matcherna i en ny matchserie kunnat visa upp vilka spelare som fortfarande har matchtempo i benen. De har öppnat hårdare men kanske är det så att de har tröttnat i längden. Något som är värt att fundera över under resterande delen av SM-slutspelet.


En match återstår fortfarande att skriva om. Det är den jämnaste matchserien och den spelas mellan Färjestad och Frölunda. Inför dagens match var det fördel Frölunda men i Löfbergs Lila arena ville Färjestad att det skulle se annorlunda ut. En målvaktstavla av FBK målvakten Jonas Gustavsson gav Karlstad skrämselhicka men hans lagkamrater såg till att slutresultatet blev 4-2. 2-2 i matcher gör att vi som publik förhoppningsvis får se en lång och tät matchserie.


Fler mål, fler tacklingar, fler utvisningar - det är det som är slutspel!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0