Lagerbäcks huvudbry - alla dessa skador

Nästa onsdag möter Sverige Brasilien på Emirates Stadium i London. Sedan länge har det varit klart att mittfältsgeneralen Tobias Linderoth inte kommer att vara med. Sedan några dagar har det varit klart att Groningens succéanfallare Marcus Berg inte kan vara med. Kanske blir det även så att Birmingham mittfältaren med den fruktade högerfoten, Sebastian Larsson missar matchen.

Larssons Birmingham kämpar i botten av Premier League för ett nytt kontrakt. Detta innebär hårda och intensiva matcher där det "inte går att kliva undan". Efter en tackling i gårdagens möte med Newcastle tvingades Larsson bryta i halvtid och idag ska han magnetröntgas. Om det är så att ledbandet är uttänjt kan det dröja några veckor innan han är tillbaka i spel och i så fall missar han matchen mot Brasilien på sin gamla hemmaarena.

Marcus Berg har några nerver i ryggen som ligger fel och behandlas nu i Göteborg. Förhoppningsvis kommer behandlingen att flyta på så att Berg hinner komma till spel innan det är dags för EM-truppen att tas ut.

Lagerbäck tänder hoppet för båda ynglingarna då han hos Aftonbladet uttalar sig om att det har en minimal betydelse om de kan vara med och spela mot Brasilien eller ej. Det är två månader tills EM-truppen tas ut och förhoppningsvis hinner båda bli skadefria och imponera tillräckligt på Lagerbäck för att det ska räcka till en landslagsplats.

Det enda positiva på skadefronten är Tobias Linderoth som numera ligger före sitt schema vad gäller läkningsprocessen. De hoppas att kan träna med boll igen i slutet av April. Frågan är bara hur mycket han hinner träna och vilket tempo han kommer hinna få upp i kroppen innan det är dags för EM-slutspelet i Österrike/Schweiz. Linderoth är en spelare som svenska landslaget behöver för att komma någonstans i EM.

Vi kan väl räkna med att en viss lagkapten också kommer att skriva upp sig på den här listan för eller senare. Om det blir inför mötet mot Brasilien eller inför öppningsmatchen i EM får vi vänta och se.

Ett skadefritt Sverige med unga hungriga spelare blandat med rutin och spelare i världsklass kan lyckas i ett EM, men då håller det inte att halva laget haltar. Alla måste vara på topp när det drar igång!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0