Inför dagens bandyfinal

Än en gång är det dags för en bandyfinal på Studenternas. Än en gång spelar Edsbyn final. Än en gång gör Sandvikens Patrik Nilsson några mål?


I stort sett varje gång som det har pratats om bandy i olika sportprogram den här säsongen har det handlat om en kille: Sandvikens Patrik Nilsson. Han har blivit utsedd till årets spelare och gjort inte mindre än 94 mål i grundserien och 17 mål i slutspelet, än så länge. Frågan inför dagens final är alltså om han kommer att lyckas förbättra sitt facit ytterligare och än en gång bli mannen som det pratas om i helgens sportsändningar.


En annan sak som har debatterats under säsongen är hörnor. Edsbyn är kända för att vara livsfarliga på hörnsituationer, samtidigt som det finns Sandviken spelare som är livrädda de gånger som motståndarna får hörna. Anledningen till detta är taktiken som SAIK använder sig av. När motståndarna ska lägga sin hörna ställer sig sju utespelare på mållinjen och bara väntar på skott. Ett skott som kan komma upp i hastigheter på 200 km/h. Inte konstigt om spelarna känner sig som levande måltavlor. Speciellt inte när de möter mannen som skjuter hårdast i hela elitserien, Edsbyns Joakim Hedqvist. DN's rubrik "Mot SM-guld i 200 km/h" säger allt.


Inför dagens final är det svårt att inte imponeras av Edsbyns inställning. I semifinalen mot Västerås låg laget i brygga. Ett 3-0 underläge med 17 minuter kvar i sista och avgörande matchen är inget drömscenario - om man inte spelar i just Edsbyn vill säga. Precis som i förra årets final, också då ett 3-0 underläge med drygt 20 minuter kvar, lyckades de rödblåa med bedriften att vända matchen. Mycket imponerande.


Fyra raka SM-guld är Edsbyns statistik inför matchen. En skyttekung som redan har skrivits in i historieböckerna är ett av SAIK's starkaste vapen. Hur det hela kommer att sluta?
Omöjligt att säga men leder Sandviken med tre mål när det återstår tjugo minuter - då ligger mitt tips på Edsbyn.

Mer läsning om finalen:
Intervju med mannen, myten och legenden inom svensk bandy Magnus Muhrén
Artikel om Sandvikens hörntaktik

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0