Hänt i veckan - v. 12

Ännu en vecka har gått, en vecka med många mästerskap och varierat Svenskt resultat.


Simning:

Vem hade hört talas om Sarah Sjöström innan denna vecka... Skulle gissa att de flesta framför datorn inte hade en aning om denna Sarah innan årets sim EM som avgörs i Nederländerna.

Nu är det Sarah som får de stora rubrikerna från ett EM det annars sägs lite om i svensk media.

DN
Aftonbladet

SM-slutspel i ishockey:

Efter veckan som gått vet vi nu vilka lag som har tagit sig vidare till semifinaler i hockeyns slutspel.

Tuffast fick Färjestad det då de i sjunde avgörande gick vidare från kvartspelet mot Frölunda. Även denna omgång som det blev mest rabalder om, inte minst i Frölundaborg, misstänker att de flesta som läser detta vet vad jag talar om.

I semifinalen får Färjestad möta Linköping som relativt säkert tog sig vidare mot Djurgården.

Den andra semifinalen står mellan Hv71 och Timrå. Ett Timrå som tog revansch mot Modo efter förra årets förluster.

Hv71 fick ta sig an nykomlingen Skellefteå med Rehnberg i spetsen. Ett Skellefteå som stod upp bra de första två matcherna, men sedan fick bekänna färg mot årets serie segrare.

Blir spännande att följa de fyra lagens resa mot SM-bucklan, där till slut bara ett av lagen kan stå som segrare.


Skadeläget i EM-truppen:

Edmans knäskada.
Lagerbäcks huvudbry.


EM i simhopp:

Efter seger på en meters svikten blev det i slutet på veckan klart med en besvikelse. Sjunde plats på tre meters svikten ser Anna Lindberg som en klar besvikelse, hon känner av de ryggproblem som höll henne borta från säsongen 2007.

Nu laddar Anna om till OS i Peking där hon tänkt tävla på tre meters svikten.

Aftonbladet

Supercupen:

Matchen mellan de regerande svenska mästarna respektive svenska cupen segrarna möttes i veckan i den så kallade Supercupen. IFK Göteborg, i form av svenska mästare, tog sig an Kalmar FF på Ullevi i lördags. Matchen vanns av Blåvitt med hela 3-1, men det som har diskuterats mest efteråt är om cupen fyller någon funktion.


VM i konståkning:

SVT gör ett stort försök i att publicera denna relativt anonyma sport. VM i konståkning avgjordes i veckan i Göteborg och arrangörerna kan vara nöjda. Trots att den stora massan av sportälskarna i Sverige är insatta i sporten så finns det de som är. Både guld- och silvermedaljörerna i herrarnas tävling hyllade publiken i Scandinavium och anser att de är både kunniga och engagerade. Ett utlåtande som vi svenskar ska vara stolta över och detta kanske kan göra att svensk media kan hjälpa oss som är relativt ovetande genom att ge oss mer kunskap om sporten.

Bäste svenska placering blev Adrian Schultheiss som med personbästa slutade på en 13:de plats. Han är bara 19 år och är en av få svenskar som har trippelhopp och trippel kombinationer i sitt program. Hans självklara mål är VM och OS pall plats.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0