Från ideel till utskälld

Skandalen i Rögle som inte visade sig vara en skandal utan bara en fruktansvärt dålig kommunikation mellan domare och hockeyförbundet har upprört många, och även mig. Jag har själv varit med om att bli utskälld av domaren när jag har suttit ideelt i ett sekreteriat på elitnivå, som tur är sändes inte matchen i teve och behövde därför inte bli uppmärksammad i media. Anledningen till att vi blev utskällda hade att göra med en liten knapp som var på när den inte skulle vara det. Publiken var oerhört roade, men inte domaren. Det är sånt som helst aldrig ska hända men med tanke på att det är ideela krafter som sitter där på sin fritid var det okej en gång. I vårt fall var det en liten kommunikationsmiss mellan två personer - i hockeyn däremot är det i högsta ledningen det brister.

Att inte alla både domare och annat folk som jobbar inom hockeyn och får betalt känner till alla regler tycker jag är skandal. De stackare som sitter där ideelt, varje match, och gör så gott de kan lägger ner oerhört mycket av sin fritid på att lära sig hur saker och ting ska skötas. Får man sedan utskällning i direktsänd teve för att man gör som man har blivit utbildade, då är det pinsamt.

Det här är något som jag hoppas att hockeyförbundet jobbar stenhårt på. De är anställda, de får pengar - det är deras jobb att se till att alla runt det sportsliga arrangemanget vet vad de gör. Nu hoppas jag verkligen att de här stackars funktionärerna får ordentligt med upprättelse - och all heder åt dem som fortsätter trots att ha blivit uthängda och hånade i media. Starkt jobbat och keep up the good work!

Vad tycker ni? Ska sånt här få hända på elitnivå inom svensk idrott?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0