Självmål, drömmål och en oväntad målvakt

Champions League kvällen igår var lite annorlunda. I båda matcherna hade det räckt med ett lag på planen för att nå de slutresultat som det blev. I den ena matchen hjälptes de till och med åt att vakta målet...


Om vi börjar i Turkiet och hos Fenerbahce som gästades av Chelsea. När det plingade upp i rutan att Chelsea tagit ledningen, efter självmål, så trodde nog många med oss att det var kört för turkarna. Det är bara den lilla detaljen att turkarna aldrig ska underskattas på hemmaplan. Att de orkade vända och vinna över Chelsea är en bedrift, lite synd bara att de skulle ge Chelsea det där viktiga bortaplans målet...

Deivid i Fenerbahce gick från syndabock till hjälte på samma kväll med ett självmål och ett drömmål.

Artiklar om matchen: DNAftonbladet, Sky Sports

Gårdagens andra match var "the battle of England" på Emirates Stadium där Arsenal tog emot Liverpool. Denna matchen är ganska lätt sammanfattad med två ord - stackars Arsenal. Gunners tog ledning efter en hörna som Adebayor nickade in bakom Reina men bara tre minuter senare kunde Liverpool kvittera med hjälp av Arsenals Clichy. Det ska sägas att Liverpool spelade bra i första halvleken och hade en taktik som fungerade i den andra, innan vi fortsätter att tycka lite synd om Arsenal. I eftersnacket på Viasat sa Bosse Petersson att domaren borde gå på en gratis synundersökning efter att ha missat att blåsa straff när Kuyt drar omkull Hleb - och vi kan inte annat än att hålla med. Arsenal borde ha fått straff och Arsenal borde ha fått utdelning på det spel de presterade de sista 30 minuterna. Ett massivt tryck resulterade i flera chanser. Reina och Liverpool försvaret lyckades hålla bollen borta från mål de allra flesta gånger. På Arsenals vassaste chans var det dock ingen för kvällen svartklädd Liverpool spelare som räddade på mållinjen utan Arsenals egne Niclas Bendtner.
Det var helt enkelt inte Arsenals kväll. Deras fina passningsspel gav inte utdelning och det är väldigt förståeligt om de är frustrerade efter matchen.

Artiklar om matchen: DN, Aftonbladet, Sky Sports om Arsenal, Sky Sports om Liverpool

Nästa tisdag blir det två väldigt intressanta matcher att hålla koll på i England. Ska Fenerbahce lyckas skrälla mot Chelsea eller inte? Kommer Arsenal att kunna ladda om eller kommer Benitez otroliga Champions League facit att förbättras ytterligare?


Kan bara nämna att matcherna i tisdags enligt oss inte var lika intressanta då de fick den förväntade utgången. Inte lika roligt att kommentera som gårdagens oväntade resultat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0