Hänt i veckan - v. 13

Handboll

Det leende landslaget har blivit det vinnande landslaget. Genom att ta sig vidare från OS-kvalet i Tyskland är man klar för OS-spel i Kinesiska Peking.

Efter att nästan ha besegrat de omöjliga tyskorna på deras hemmaplan i Leipzig vann man med besked över Cuba och avgörandet kom mot Kroatien som man besegrade efter en kämparinsats.


Herrarnas SM jakt drog igång med två omgångar under veckan.

Inför kvällens matcher (tisdag 1/4) ser läget ut som följer:

Hammarby - Guif                 1-1 i matcher

Sävehof - Lindesberg           3-0 i matcher (Sävehof klara för semi)

Ystad - Redbergslid             1-1 i matcher (SVT24 19.00)

H43 - Alingsås                    2-1 i matcher


Curling

Lag Stina Viktorsson fick representera Sverige i Curling VM på andra sidan atlanten. Man åkte ur turneringen (3-7) mot värdnationen Canada innan ens slutspelet tagit sin början.

 - Vi gick ut och gjorde precis allt vi kunde. Kanada spelade riktigt bra curling och tyvärr nådde vi inte riktigt ända fram, säger Viktorsson till Radiosporten.

Enligt oss var det rutin som saknades. Kan vara bra för curlingen nu när lag Anette Norberg får ta över till nästa mästerskap, men det är givetvis alltid kul med nya människor också. När det är två mästerskap varje år kan det vara kul om det är några andra än lag Norberg som får skaffa sig internationell rutin.


Fotboll

Allsvenska premiären drog igång med matchen Norrköping - Djurgården, kanske ingen höjdar premiär med tanke på de problem de hade med de två supporter klubbarna. Både på och utanför planen syntes det att Norrköping har varit i Superettan fem säsonger. En arrangörsmiss och ett baklängesmål redan efter sex minuter. Tur för Norrköping att de ryckte upp sig och lyckades få in ett reduceringsmål i matchen som slutade 1-2. 

Övriga matcher var lugnare på läktarplats, kanske smittade supportrarna av sig på lagen då det inte blev mål förrän i slutskedet. Vi får verkligen hoppas att det inte ska krävas en sådan hetta på läktaren för att lagen på plan ska göra mål.


Under veckan har vi även kunnat konstatera att Edman missar EM till sommaren, andra osäkra namn blev Zlatan, Elmander och Ljungberg. Alla med skador som kan bli långdragna.

Frågan är vilka ordinarie spelare vi får ha kvar till EM?

Eller om Brasilien - Sverige gav de båda förbundskaptenerna något svar om vilken trupp man ska satsa på.


Ishockey

Kvalserien rullade på lika jämn som tidigare. Där Brynäs och Leksand är två av de lag som har stora möjligheter att gå upp i elitserien.


I SM-slutspelet drog semifinalerna igång, igår kunde vi konstatera att Linköping är klara för final efter ha vunnit mot Färjestad med klara 4-1 i matcher.

Hv71 och Timrå fortsätter sin kamp om sista finalplatsen. Sista avgörande matchen spelas i Jönköping på lördag. Men kan lika väl vara avgjort redan på torsdag i Timrå.


I NHL världen tröttnade man på rubrikerna om Foppa. Varannan match skadad och nästa hjälte.

Lika mycket tröttnar man på att läsa om allvarliga skador. Kanske dags att börja tänka på halsskydd  till lirarna och hjälmar som täcker lite mer.


Kommentarer
Postat av: JJ

HV-Timrå spelar torsdag, lördag

2008-04-01 @ 22:36:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0