Att vara eller inte vara straff

det var frågan i London förra veckan och det var frågan i Liverpool igår
Enligt vårmening var den straff som Liverpool fick bara minuterna efter Arsenals kvitteringsmål inte solklar, men definitivt något som går att blåsa för. En sak som hade varit intressant att veta i detta fallet är om Peter Fröjdfeldt hade blåst straff för förra veckans situation på Emirates Stadium, där vi och många med oss ansåg att Arsenal blev bestulna på en straff. Hade domaren som friade på Emirates friat även på Anfield?

En intressant frågeställning? Ja, det anser åtminstone vi. Kanske vore det en idé att låta samma domarteam döma båda matcherna i ett returmöte. Det känns som att det skulle kunna bli en rättvisare bedömning i det långa loppet om man gjorde så. Nackdelar finns givetvis. Är det en kass domare i första mötet är det lätt som spelare att fokusera lite för mycket på det i möte nummer två. Givetvis pratar vi om professionella spelare men det syns klart och tydligt att de finns de som inte alltid kan prioritera rätt - tyvärr.

All heder åt Liverpool - Europas bästa lag på 2000-talet, men långt ifrån Englands bästa.
Enkel matematik visst är det?

Att sätta eller inte sätta straffen det var frågan för Roma på Old Trafford ikväll
Roma fick straff i den första halvleken. De missade straffen och därmed sin chans att slå ut Manchester United. Okej, de skapade chanser efter straffmissen också men de hämtade sig aldrig riktigt och lyckades aldrig med det där viktiga första målet. Det fick istället Carlos Tevez i United göra. Det går inte att få ett mycket mer gyllene läge att göra mål än en straff och missar man den blir det lätt att små spöken börjar smyga sig in i huvudet. Kanske även så att en del av spelarna fick flashback till förra årets slakt?

Champions League semifinalerna blir alltså enligt följande:
Liverpool - Chelsea och Barcelona - Manchester United

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0